κλειδαριες ασφαλειας

ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Οι κλειδαριές ασφαλείας είναι οι πιο σύγχρονες κλειδαριές που μπορούν να προσφέρουν έξτρα ασφάλεια σε σχέση με τις κλειδαριές ασφαλείας παλαιού τύπου. Διακρίνονται σε κλειδαριές ασφαλείας με πλαστικό και με ατσάλινο κύλινδρο.  Οι κλειδαριές με πλαστικό κύλινδρο λειτουργούν μηχανικά με μπίλια και χρονοδίσκους. Για να μπορέσει να ξεκλειδώσει η κλειδαριά , το κλειδί δίνει εντολή στους χρονοδίσκους  για να περιστραφούν και μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί η συγκεκριμένη κλειδαριά να ξεκλειδώσει.

Η κατασκευή της δεν περιλαμβάνει καθόλου ελατήρια γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο ασφαλής. Για να φτιαχτεί αντικλείδι χρειάζεται η προσκόμιση της κάρτας ιδιοκτησίας. Την κάρτα ιδιοκτησίας την έχει ο ιδιοκτήτης από τη στιγμή της κατασκευής της. Από την άλλη οι κλειδαριές ασφαλείας με ατσάλινο κύλινδρο είναι οι πιο εξελιγμένες και πράγματι αποτελούν μια σίγουρη επιλογή. Είναι πιο ακριβές μεν αλλά εξαιτίας του ατσαλιού είναι πολύ πιο δύσκολο να παραβιαστούν. Σε περίπτωση προσπάθειας διάρρηξης του μηχανισμού της κλειδαριάς μπλοκάρονται ο αφαλός και οι πύροι. Οι κλειδαριές νέας γενιάς βαθμολογούνται με το σύστημα ANSI(American National Standards Institute) το οποίο κατατάσσει τις κλειδαριές ανάλογα με την αντοχή και την ποιότητα τους.

Οι κλειδαριές πρώτου βαθμού είναι μακράν οι  πιο ασφαλείς κλειδαριές. Οι κλειδαριές αυτές που κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία είναι πιο δύσκολο να διαρρηχθούν. Οι κλειδαριές δευτέρου βαθμού είναι καλές κλειδαριές ασφαλείας. Σε αυτήν την κατηγορία κατατάσσονται οι πιο διαδεδομένες εμπορικές κλειδαριές. Δεν είναι η πιο ασφαλής επιλογή, ωστόσο προσφέρουν μια αρκετά καλή προστασία. Οι κλειδαριές τρίτου βαθμού είναι μέτριες κλειδαριές ασφαλείας και είναι πιο εύκολο να παραβιαστούν.  Προσφέρουν λιγότερη ασφάλεια ενώ είναι μεν φτηνές αλλά με μικρότερες αντοχές. Σαφώς οι κλειδαριές ασφαλείας αν δεν εγκατασταθούν σε ανάλογη πόρτα ασφαλείας δεν μπορούν να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Για αυτό αν κανείς σκέφτεται να επενδύσει σε μια κλειδαριά ασφαλείας καλό θα ήταν να πάρει τη γνώμη ενός ειδικού προκειμένου να τον συμβουλεύσει κατάλληλα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top